Translate

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

ΚΩΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ!!!

Το Κάστρο της Νερατζιάς
Η Κως ανήκει στα Δωδεκάνησα και είναι το τρίτο μεγαλύτερο νησί μετά τη Ρόδο και την Κάρπαθο. Πρωτεύουσα του νησιού είναι η Κως, όπου είναι και το κύριο λιμάνι του νησιού. Είναι πλούσιο σε ιστορικά μνημεία νησί και παρουσιάζει αξιόλογο αρχαιολογικό και τουριστικό ενδιαφέρον. Αποκαλείται επίσης και «νησί του Ιπποκράτη», του πατέρα της ιατρικής, επειδή εκεί γεννήθηκε ο Ιπποκράτης. Το πλέον αξιοσημείωτο στοιχείο που χαρακτηρίζει το νησί είναι οι ατελείωτοι ποδηλατόδρομοι, γι' αυτό και πολύ συχνά η Κως χαρακτηρίζεται ως το νησί του ποδηλάτου.

Στην Κω, εκτός από την πρωτεύουσα, την πόλη της Κω, υπάρχουν και έξι μεγάλα χωριά, η Κέφαλος, η Καρδάμαινα, η Αντιμάχεια, το Μαστιχάρι, το Πυλί και το Ζιπάρι.  Πραγματικά όλα τους είναι τόσο όμορφα και ξεχωριστά.  Πάρτε μια ιδέα!!!

Κως
Να περπατάς βράδυ στο λιμάνι και να βλέπεις τις ξύλινες φρεγάτες με τα φωτάκια.. αξία ανεκτίμητη !!!

Κέφαλος

Καταπληκτικός και ο Κέφαλος, μόνο προσοχή στις γαλοπούλες. Μπορεί να σας πάρουν στο κυνήγι!!! Μου συνέβη!!! Και τσιμπάνε οι άτιμες :)
Καρδάμαινα
Αντιμάχεια
Κάστρο της Αντιμάχειας
Μαστιχάρι
Πυλί 
Ζιπάρι 
Η Κως έχει πανέμορφες παραλίες, με κρυστάλλινα νερά!  Οι περισσότερες από αυτές είναι οργανωμένες και μπορείτε να απολαύσετε το αγαπημένο σας water sport! Κάποιες από αυτές είναι:
Cavo Paradiso
Άγιος Θεολόγος

Άγιος Στέφανος
Άγιος Φωκάς
Λάμπη
Ψαλίδι
Παραλία Paradise
Μαρμάρι
Φάρος
Χελώνα
Αν δεν έχετε επισκεφθεί ποτέ την Κω καιρός να το προγραμματίσετε. Είναι ένα πανέμορφο νησί και έχει πολλά να σου προσφέρει!!! Φυσικά πάντα το κύριο συστατικό για να περάσεις καλά είναι η παρέα!!! Εγώ σίγουρα είχα πάει με τη καλύτερη! :)

Όσο έγραφα το άρθρο περνούσαν εικόνες από μπροστά μου σαν ταινία! Ανάμικτα τα συναισθήματα που με συνδέουν με αυτό το νησί! Είναι όμως από τα νησιά που αγαπάω πολύ!!! :)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Thank you for stopping by. Enjoy your day and night! :)