Translate

Τρίτη 19 Απριλίου 2016

Ηράκλειο - Κρήτη!!!

Το Ηράκλειο είναι η μεγαλύτερη πόλη στην Κρήτη και 4η μεγαλύτερη πόλη στην Ελλάδα.  Διαθέτει το μεγαλύτερο λιμάνι στην Κρήτη και το μεγαλύτερο αεροδρόμιο. Το αεροδρόμιο Ηρακλείου είναι γνωστό και σαν Διεθνές Αεροδρόμιο Νίκος Καζαντζάκης, και έχει πάρει το όνομά του από τον πιο γνωστό συγγραφέα της Κρήτης διεθνώς, το Νίκο Καζαντζάκη.

Έκανα μια μικρή έρευνα για να σας παρουσιάσω τα μέρη που δεν θα πρέπει να παραλέιψετε να επισκεφθείτε σε περίπτωση που βρεθείτε στο Ηράκλειο Κρήτης. 

- Την Πλατεία Ελευθερίας, με την Πύλη του Αγίου Γεωργίου, τη Νομαρχία και το Αρχαιολογικό Μουσείο.

Την Πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου (ή αλλιώς Πλατεία Λιονταριών), εκεί όπου βρίσκεται η κρήνη Μοροζίνι, το περίφημο συντριβάνι με τα λιοντάρια.








- Την κρήνη Μπέμπο, μια καταπληκτική ενετική κρήνη στην Πλατεία Κορνάρου, την Πλατεία του γνωστού Κρητικού Ποιητή Βιντσέντζου Κορνάρου.








 
- Τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Μηνά ο οποίος είναι και ο προστάτης του Ηρακλείου.











- Την Βασιλική Αγίου Μάρκου (Δημοτική Πινακοθήκη Ηρακλείου).








- Το πιο κομψό ενετικό μνημείο στην Κρήτη. Τη Λότζια.













- Όσοι ταξιδέψετε με πλοίο για το Ηράκλειο, στην είσοδο του λιμανιού θα δείτε τον Κούλε, το ενετικό φρούριο το οποίο είναι και το σύμβολο της πόλης του Ηρακλείου.  Καλό θα ήταν να μην το δείτε μόνο από μακριά! Βρείτε χρόνο για μια περιήγηση στο εσωτερικό του.






- Και οπωσδήποτε δεν θα παραλείψετε να επισκεφθείτε το Ενυδρείο στις Γούβες του Ηρακλείου.  Μικροί και μεγάλοι θα ξετρελαθούν με την ομορφιά του και θα περάσουν την ώρα τους ευχάριστα.  









Μουσεία που υπάρχουν στην περιοχή είναι το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Ιστορικό Μουσείο, το Μουσείο Μάχης της Κρήτης και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας.

Εγώ εύχομαι να κάνετε σύντομα μια επίσκεψη και γυρνώντας από τις διακοπές σας να μου πείτε τις εντυπώσεις σας!!!

2 σχόλια:

Thank you for stopping by. Enjoy your day and night! :)