Translate

Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

15χρονος μαθητής από την Καβάλα που κατασκευάζει ανθρωποειδή ρομπότ!!!


 Άλλη μια διάκριση για την Ελλάδα! Ο μόλις 15 χρονών Δημήτρης Χατζής από την Καβάλα, μαθητής της Α' Λυκείου είναι ο μικρότερος κατασκευαστής ρομποτικού ανθρωποειδούς ανοικτού κώδικα, το λεγόμενο "Inmoov" με ανθρώπινες διαστάσεις και εξ ολοκλήρου εκτυπωμένο από αυτοσχέδιο τρισδιάστατο εκτυπωτή που ο ίδιος έχει επίσης κατασκευάσει.  Είναι ένας από τους έξι κατασκευαστές του συγκεκριμένου ρομπότ σε όλο τον κόσμο.  Ο Δημήτρης Χατζής με την κατασκευή του μας απέδειξε πως όταν βάζεις στόχους στη ζωή σου μπορείς να τους επιτύχεις με υπομονή, επιμονή, πίστη και μεθοδικότητα. 
 
Το «InMoov» με ύψος 1,85μ. αποτελείται από 28 servo κινητήρες, ηχεία, κάμερα, xbox kinect και είναι φτιαγμένο με πάνω από 10 κιλά φυσικού ABS. Μπορεί να μιμηθεί άψογα σχεδόν όλες τις κινήσεις του ανθρώπινου σώματος, λόγω των ανεξάρτητων κινήσεων που υποστηρίζει και να επικοινωνήσει στην αγγλική γλώσσα με τον κατασκευαστή του ανάλογα με τον προγραμματισμό που του έχει γίνει.

Ύστερα από πρόσκληση ενός άλλου κατασκευαστή «InMoov» του Gael Langevin και την οικονομική υποστήριξη του Επιμελητηρίου Καβάλας, ο Δημήτρης Χατζής επισκέφθηκε τη διεθνή έκθεση Maker Faire Berlin 2015 που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο. 

Ο μαθητής της Α' τάξης του 5ου Γενικού Λυκείου Καβάλας συμμετείχε στο 6ο Φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής που διοργανώθηκε στην Καβάλα και στο εκθεσιακό κέντρο «Απόστολος Μαρδύρης» κερδίζοντας επάξια το πρώτο βραβείο του Κέντρου Τεχνολογικής Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης που μαζί με το ΤΕΙ Α.Μ.Θ., την Περιφέρεια Α.Μ.Θ. και το Δήμο Καβάλας ήταν οι διοργανωτές του φεστιβάλ.

Πλέον ο Δημήτρης Χατζής έχει ανοίξει τα φτερά του για ακόμα μεγαλύτερες κατακτήσεις στον απαιτητικό κόσμο της τεχνολογικής εξέλιξης και δεν κρύβει τη χαρά και την περηφάνια του που κατάφερε να συμμετάσχει στο 6ο Φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής με τον αγαπημένο του «Τρούπι».
Οι γονείς του, είναι αυτοί που έδωσαν στον 15χρονο Δημήτρη όλα τα εφόδια ώστε να μην εγκαταλείψει ποτέ την προσπάθειά του, να ζήσει το όνειρό του και μέρα με την ημέρα να το δει να γίνεται πραγματικότητα. Και νιώθουν περήφανοι!!!


Εγώ να ευχηθώ στο Δημήτρη να μπορέσει να κάνει τα όνειρά του πραγματικότητα και να γίνει ένας επιστήμονας που θα ακούμε συνεχώς το όνομά του και θα μας κάνει περήφανους που είναι Έλληνας! 

Καλή επιτυχία Δημήτρη!!! :)
(via iefimerida)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Thank you for stopping by. Enjoy your day and night! :)