Translate

Κυριακή 8 Μαΐου 2016

MANA EINAI MONO MIA !!!

Σήμερα η μέρα είναι αφιερωμένη στις μανούλες όλου του κόσμου!!!

Είναι η Παγκόσμια Ημέρα εορτασμού της μητρότητας και των ευχαριστιών προς τη μητέρα.  Αυτή η γιορτή έχει αρχαιοελληνικές αναφορές στην λατρεία της θεάς Κυβέλης, της μητέρας των θεών.

Στη σύγχρονη εποχή όμως, αυτή που έκανε σημαντικές προσπάθειες για να καθιερωθεί μια ιδιαίτερη ημέρα προς τιμή της μητέρας ήταν η αμερικανίδα  ακτινίστρια Άννα Μαρία Τζάρβι. 

Στις 9 Μαΐου του 1914, οι προσπάθειές της ευοδώθηκαν, όταν ο τότε αμερικανός πρόεδρος Γούντροου Γουίλσον υπέγραψε προκήρυξη, σύμφωνα με την οποία η Ημέρα της Μητέρας καθιερωνόταν ως εθνική εορτή τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου.

Από τότε, πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου.

Το σύμβολο που επέλεξε η Τζάρβις για αυτή τη μέρα είναι το λευκό γαρύφαλλο που συμβολίζει την αγνότητα, την αλήθεια και την φιλευσπλαχνία της μητρικής αγάπης.  
Θεωρώ πως είναι μια από τις σημαντικότερες γιορτές κι αυτό γιατί μια σωστή μητέρα είναι πάντα εκεί όταν την χρειαστείς.  Είτε το ζητήσεις, είτε όχι.  Καταλαβαίνει!!!  Eίναι ο οδηγός σου. Είναι αυτή που θα σου δώσει τα εφόδια να βγείς στην κοινωνία και να μπορέσεις να ανταπεξέλθεις σωστά.  Είναι αυτή που θα σου μάθει τις αξίες της ζωής.  Είναι αυτή που πιστεύει σε σένα περισσότερο απο οποιονδήποτε άλλο και σε στηρίζει πάντα. 

Είναι σεφ, καμαριέρα, γιατρός, κομμώτρια, σωφέρ, σύζυγος, διατροφολόγος, ψυχολόγος, ψυχαγωγός, διαιτητής, εκπαιδεύτρια.  Είναι τα πάντα!!!   

Χρόνια πολλά στις μανούλες όλου του κόσμου!!!  

Χρόνια πολλά και στη δικιά μου!!!  Σε λατρεύω μανούλα!!! :)  

1 σχόλιο:

Thank you for stopping by. Enjoy your day and night! :)