Translate

Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

ΠΑΣΧΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ vol. 2

Καλησπέρα καλησπέρα!!! 
Πως είμαστε σήμερα;;; Ελπίζω όλοι καλά!!! 
Σας είχα υποσχεθεί οτι θα επιστρέψω με συμπληρωματική ανάρτηση σχετικά με το πως πέρασα το Πάσχα στο χωριό.  Μάζεψα λοιπόν υλικό και είμαι έτοιμη να το μοιραστώ μαζί σας!!! :)
Το χωριό εγώ το έχω συνδυάσει με την ξεκούραση, τον καθαρό αέρα, την ηρεμία και τη γαλήνη! Και θα σας δείξω τι εννοώ αμέσως!!! 


 

 


Αυτή τη θέα αντίκριζα κάθε πρωί που έπινα τον καφέ μου στο μπαλκόνι!!! 
Μια θέα μοναδική! Για μένα τουλάχιστον!!! :) Εσείς δεν θα ηρεμούσατε;;;
Το Πάσχα όμως δεν γίνεται να μην προσθέσουμε τα έθιμα του τόπου μας. 
Έτσι λοιπόν την Μεγάλη Πέμπτη βάψαμε κόκκινα αυγά!  


Αυγουλάκια ολόφρεσκα, από την κότα κατευθείαν στο σπίτι μας!!!
Αυτά είναι τα καλά του χωριού.  Οι κάτοικοι ανταλλάσσουν πράγματα μεταξύ τους!!! Εμείς τυγχάνει να έχουμε και μια πάρα πολύ καλή γειτόνισσα που όταν ξέρει οτι θα πάμε μας ετοιμάζει διάφορα καλούδια και μας τα προσφέρει με πολλή αγάπη!!! Το ίδιο κι εμείς όταν είμαστε εκεί!   

Κάθε απόγευμα λοιπόν περιμέναμε να χτυπήσει η καμπάνα να πάμε στην εκκλησία.  Στον Άγιο Βασίλη! Η αλήθεια είναι ότι τις άλλες χρονιές δεν πηγαίναμε κάθε μέρα αλλά φέτος το κάναμε κυρίως για τη γιαγιά (και για εμάς φυσικά) που δεν μπορούσε να πάει μόνη της λόγω του οτι έχει πλέον φτάσει τα 96 χρόνια! Η χαρά της που τη συνοδεύαμε δεν περιγράφεται!!! Την έβλεπα χαρούμενη και χαιρόμουν εγώ ακόμα περισσότερο :) !!! 

ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ



Τα πρωινά απολαμβάναμε τις βόλτες μας στην όμορφη Κορώνη.  Άλλοτε για να πιούμε τον καφέ μας, άλλοτε για να κάνουμε τα ψώνια μας κι άλλοτε απλά για να απολαύσουμε τη θάλασσα.  Ίσως κάποιοι από εσάς να έχετε επισκεφθεί την Κορώνη αφού κάθε χρόνο μας επισκέπτονται τουρίστες από όλο τον κόσμο!!! Κάποιοι φυσικά μόλις είδαν την ομορφιά αυτή αγόρασαν σπίτια και μένουν πλέον εκεί μόνιμα!!! 








Καϊκάκια στην παραλία Κορώνης.

 






Αυτή τη θέα αντικρίζουμε πίνοντας τον καφέ μας στην Κορώνη.







 
 






Ο κέντρικος δρόμος της Κορώνης που βρίσκονται τα περισσότερα καφέ, μπάρ και εστιατόρια.














Ο πίσω δρόμος με λιγότερα φαγάδικα, τράπεζες,  ψιλικατζίδικα, ζαχαροπλαστεία, φούρνους κλπ.










Έτσι λοιπόν αφού κάναμε τις βόλτες μας, ήπιαμε τους καφέδες μας, βαψάμε τα αυγά μας, ήρθε η ημέρα της Ανάστασης. Πήγαμε στην εκκλησία του χωριού για την λειτουργία της Ανάστασης και για να πάρουμε το Άγιο Φως. Η Ανάσταση στο χωρό μας γίνεται στις 12 τη νύχτα και μετά γυρνάμε σπίτι και τρώμε, πίνουμε και τσουγκρίζουμε τα βαμμένα αυγά.  Το έθιμο είναι να φας μαγειρίτσα αλλά εγώ δεν την προτιμώ οπότε για μένα φτιαχνω πάντα κάτι αλλο.

Την επόμενη μέρα, την Κυριακή του Πάσχα, συνήθως σουβλίζουμε αρνί και ετοιμάζουμε το γιορτινό τραπέζι με διάφορα κρεατικά, σαλάτες, τυριά και φυσικά κρασάκι. 

Αφού τελειώσουμε με τα τραπέζια, στο προαύλιο της εκκλησίας έχουμε τη λεγόμενη αποκερασιά.  Είναι το γλέντι που διοργανώνει ο σύλλογος του χωριού μας με μουσική, χορούς, φαγητά, ποτά και πηγαίνει σχεδόν όλο το χωριό.  Είναι η ευκαιρία να συναντηθούν οι μόνιμοι κάτοικοι με όσους μένουν εκτός, να πουν μια κουβέντα και να πιούν ένα κρασί.  
 

Ελπίζω να απολαύσατε το άρθρο μου. Θα τα πούμε πάλι σύντομα! Καλό σας βράδυ και χρόνια πολλά! :)   

2 σχόλια:

  1. Υπέροχο φαίνεται το χωριό, πραγματικά ζηλεύω !!!! Άντε και του χρόνου και να περνάτε παντα τέλεια...όσο για τη γιαγιά...να ζήσει χίλια χρόνια και να σας τραβολογαει στις λειτουργίες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κι εγω αυτο ευχομαι!!!!! Σε ευχαριστω πολυ πελ μου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Thank you for stopping by. Enjoy your day and night! :)